Meteen naar de inhoud

Willem Decraene

(BE Zwevegem 1952) is een laatbloeier in de fotografie. Hij noemt zichzelf graag bricoleur in de fotografie waarbij fotografie een middel is om zijn gedachten te visualiseren. Daarbij probeert hij op een esthetische wijze een idee tot uitdrukking te brengen of een verhaal te vertellen in een maatschappelijke, historische, kunst filosofische of religieuze, … context. Dikwijls zijn de beelden grappig voorgesteld maar hebben ze een dubbele bodem. Kenmerkend voor zijn fotografie zijn het harde flitslicht en het zichzelf als model gebruiken. Recent monteert hij beelden tot een digitale reeks waarop hij muziek plaatst. De beelden, de titel en de muziek vormen samen het verhaal. Willem wordt geïnspireerd door Duane Michals, Andres Serrano, Vivian Maier, Francis Bacon, Jeff Wall, …
Lid van Fotoclub Groeninghe 2017.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.