Ga naar de inhoud

Lieven Tomme

(BE Kortrijk 1960) is een autodidact zowel vroeger als nu. In 1972 kreeg hij zijn eerste camera en zag prompt ook het licht. Sindsdien gijzelde hij met plezier fototoestellen. Lieven legt de schoonheid vast van waar waar hij gaat of staat, of haalt die schoonheid er uit. Architectuur-, straat- en portretfotografie, composities, etc. De laatste jaren is hij zowel bedreven als gedreven met zwart/wit bezig – de essentie van het tijdloze. Zwart/wit mag je bij hem letterlijk nemen: de grijstinten ontbreken in veel van zijn beelden. Het beroeren van de toeschouwer na het creatieve proces van zien, fotograferen en het beeld ontwikkelen is een fijn neveneffect.
Deze oneliner van Andri Hery vat het voor hem aardig samen: “To see in colour is a delight for the eye, but to see in black and white is a delight for the soul”. Meer van Lieven via focusonphoto.art

Lid Fotoclub Groeninghe 2019

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.