Meteen naar de inhoud

Nico Verbrugge

(BE 1973) is van jongsaf aan gebeten door fotografie. De creativiteit zat er al van kleins af in. Hij volgde tekenen en grafiek aan de Harelbeekse Academie, terwijl fotografie dan weer een constante was doorheen zijn opleiding aan het Sint-Lucas in Gent waar hij afstudeerde in de richting toegepaste grafiek optie fotografie. Hij was in het verleden fotograaf voor onder andere Studio Herman Teirlinck en publiceerde commercieel werk in tijdschriften zoals P-magazine, Menzo, Che en verschillende vakmagazines. Een tijdje terug ruilde Nico de studio in voor de straat. Hij gooide zijn dure, grote, logge camera’s en lenzen overboord en gaat nu op pad met zijn compacte Fuji camera’s (X100F en X100V). Hij koos voor meer tijd aan fotograferen te spenderen en niet aan de nabewerking en laat zijn beelden aan de wereld zien zoals ze uit zijn toestel rollen. Een aanpak die hij doortrok in zijn laatste project: De geur van algipan, zijn eigenwijze kijk op het wielervoorjaar.

website

Lid Fotoclub Groeninghe 2021

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.